…met een verhaal

Terug naar startpagina

Op deze pagina vind je foto's die bij mij persoonlijke herinneringen oproepen.
M
ooie, waardevolle momenten en gebeurtenissen uit mijn leven die ik graag met je wil delen.
Sommige foto's zijn afkomstig uit de oude doos, bijvoorbeeld uit mijn albums of van dia's.
Het zijn foto's met een verhaal.
 In de Blughut boerderij werden regelmatig grote publieksactiviteiten gehouden, zoals concerten met bekende artiesten als Rob de Nijs, Lenny Kuhr en Benny Nijman, maar ook het mega populaire “Los Vast” werd een keer op locatie uitgezonden vanuit de Blughut. Niet te vergeten waren ook de Talkshows waar menig BN-er aanschoof. Deze activiteiten waren zeer succesvol en kregen veel waardering. Ook de talentenshows waren een groot succes, waaraan amateur artiesten uit de hele regio deelnamen. De juryvoorzitter was vaak een bekende Nederlander, zoals Jacques d'Ancona. Met de technische mogelijkheden van die tijd en de beschikbare middelen werd er flink uitgepakt. Een grote groep vrijwilligers droeg hieraan bij. Op de foto zie je mij samen met Bert Dekker de eerste talentenshow in de nieuwe Blughut presenteren, ongeveer in 1981.

Tijdens mijn rondreis in het prachtige Sri Lanka in 1995 kwam ik dit groepje mannen tegen, wachtend op de bus. Zo'n tafereel zie je bij ons niet snel, dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een praatje te maken. Dit lukte aardig met allerlei gebaren. Ik mocht een foto maken. Het resultaat? Een mooi plaatje van dit bijzondere gezelschap.

Walvissen spotten is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Tijdens een reis door Ecuador in 1998 kregen we de kans om deze kolossale dieren te zien. Eerst voeren we met een snelle boot de zee op, om vervolgens over te stappen op een kleinere boot (zoals te zien is op de eerste foto). We moesten nog even afwachten of we walvissen zouden spotten, maar uiteindelijk gebeurde het! We zagen de walvissen van zo dichtbij, zo imposant! Het was adembenemend en zal ik nooit vergeten.
Op mijn website staat ook een filmpje van dit avontuur. 

Mijn lieve moeder, te zien in de achtertuin van ons ouderlijk huis, altijd bezig en hier druk met de was. Met een groot gezin en een eigen bedrijf was ze altijd in de weer. Het uitzicht op de uitgestrekte weilanden was fantastisch. Het voelde zo vrij en ruimtelijk om daar op te groeien, we konden heerlijk spelen en ons gang gaan.

De foto is een oude dia die ik vond tijdens het opruimen. Het brengt dierbare herinneringen terug aan het onbezorgde en vrije leven dat we hadden als kinderen, op de plek waar we zijn opgegroeid. Maar bovenal herinnert het me aan mijn lieve en zorgzame moeder.

In 1996 maakte ik een onvergetelijke rondreis door NO India. De overweldigende indrukken van alle geluiden, geuren en kleuren waren soms nauwelijks te bevatten. We trokken door plaatsen waar we zelf een bezienswaardigheid waren voor de lokale bevolking. Terwijl wij onze ogen uitkeken, werden we zelf uitvoerig geobserveerd. En wanneer we ergens de omgeving gingen verkennen, stond er binnen no-time een groep nieuwsgierigen om ons heen. Zo ook op het moment dat ik deze foto maakte.

Dit is Toby, mijn trouwe hond van 15 jaar, op de foto uit 1990. Hij was mijn constante metgezel en Toby ging altijd met me mee naar mijn werk. Daar liep hij vrij rond en lag hij vaak te luieren op een bankstel in de jeugdsoosruimte. Toby was een sociaal dier en werd verwend door de bezoekers. Hij was altijd nieuwsgierig en nam regelmatig een kijkje in een ruimte waar groepen bezig waren, in de hoop iets lekkers te scoren.

Maar bovenal was Toby mijn trouwe maatje. Ik nam hem overal mee naartoe en als ik ergens zonder hem kwam, vroegen mensen vaak waar hij was. Ik vond het heerlijk om samen met hem te wandelen en hem thuis bij me te hebben. Toen hij ziek werd en ik hem moest laten gaan, was het moeilijk om aan zijn afwezigheid te wennen, niet alleen voor mij, maar ook voor veel anderen die Toby kenden. Maar ik heb nog steeds heel dierbare herinneringen!

Alle foto’s en video’s op deze website zijn eigendom van Klaas van der Wagen. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande toestemming.

Deze website maakt gebruik van cookies. Privacybeleid voor meer informatie.

OK